Растворот за чистење и дезинфекција Дезинтал 0,2% во ново пакување

Растворот за чистење и дезинфекција на сите видови површини со продолжено дејство Дезинтал 0,2 проценти на Алкалоид АД Скопје е со ново пакување.

“Растоворот е соодветен за употреба на сите видови површини (стакло, порцелан, емајл, пластика, дрво, кожа, обоени предмети, текстил, гума, предмети од хром, никел и сл.) Се употребува за дезинфекција и дезодорирање на кујнски апарати, ладилници, помошни простории, санитарни простории, ѕидови, подови и др. Успешно уништува грам-позитивни и грам-негативни бактерии, алги, габи, одредени групи дерматофити и одредени типови вируси. По регуларното чистење, предметите кои сакате да ги дезинфицирате се пребришуваат или попрскуваат со готовиот 0,2% раствор Дезинтал”, информира Алкалоид АД Скопје.