Ценовен шок: Поскапуваат електричната енергија и гасот во Европа

Европа се соочува со енергетски криза предизвикана од зголемените цени на големо за природен гас и електрична енергија, зголемувајќи ги сметките на граѓаните и принудувајќи некои производители да го прекинат производството. Цените на електричната енергија на големо се на највисоко ниво на сите времиња, а рекордно големо поскапување има и цената на природниот гас, која … Продолжи со читање Ценовен шок: Поскапуваат електричната енергија и гасот во Европа