Најчитано во 2021: Кои се најголемите 10 македонски извозници?

Минатата 2020 година македонската економија за заврши со извоз од 5,77 милијарди евра, што е пад од 10,9% во споредба со пред-пандемиската 2019 година. Увозот, пак, минатата година се намали за 10,5%, на 7,6 милијарди евра, со што трговскиот дефицит достигна 1,8 милијарди евра, кој беше помал за 9,8% во споредба со претходната 2019 година. … Продолжи со читање Најчитано во 2021: Кои се најголемите 10 македонски извозници?