Месната индустрија бара ослободување од царина за увозното месо , во спротивно поскапување од 20% до 40%

Групацијата за производство на месо и преработки од месо при Стопанската комора на РСМ во неколку наврати изминатиот период најавуваше дека ќе следи поскапување на месото и месните преработки како резултат на глобалните светски движења на пазарите со прехранбени производи од каде домашните компании ги набавува суровините. Месопреработувачката индустрија не е надвор од овие текови … Продолжи со читање Месната индустрија бара ослободување од царина за увозното месо , во спротивно поскапување од 20% до 40%