Мизо: Усогласувањето на царините со европските може да донесе 250 милиони евра инвестиции и 4.000 нови вработувања

Според анализите кои ги прави Асоцијацијата на странските компании со технолошки напредно производство, усогласувањето на царините за увоз на компоненти во земјава со европските царини, дел од компаниите кои се присутни во земјава би реализирале дополнителни инвестиции од над 250 милиони евра со најмалку 4 000 нови вработувања, вели Виктор Мизо, генерален директор на Костал … Продолжи со читање Мизо: Усогласувањето на царините со европските може да донесе 250 милиони евра инвестиции и 4.000 нови вработувања