Топ 20 најголеми извозни пазари за македонската храна во 2020 година

И покрај големите нарушувањата во трговијата и секојдневното работење кои ги предизвика пандемијата со Ковид 19, производството храната е еден од секторите кои беа најмалку погодени. Тоа го покажува и статистиката за трговијата со странство на македонските компании за изминатата година. Македонските производители на храна изминатата 2020 година во странство продале производи во вредност од … Продолжи со читање Топ 20 најголеми извозни пазари за македонската храна во 2020 година