Виктор Мизо, Костал Македонија:Автомобилската индустрија е во критична состојба, загубите за годинава ќе достигнат 210 милијарди долари на глобално ниво

ИзвозМК: Костал неодамна прослави пет години работење на македонскиот пазар. Компанијата бележи импресивен раст во овој период. Од денешен аспект и од аспект на резултатите, дали инвестицијата на германски Костал во Македонија беше исправна одлука? Мизо: Инвестицијата на Костал е еден најкомплексните проекти на странска директна инвестиција во земјава. По долг период на преговори, планирање, … Продолжи со читање Виктор Мизо, Костал Македонија:Автомобилската индустрија е во критична состојба, загубите за годинава ќе достигнат 210 милијарди долари на глобално ниво