Кои се најголемите извозници од автомобилската индустрија во Македонија? 

Автомобилската индустрија е една од најпогодените индустрии од пандемијата на Ковид 19. Првично, ударот беше на страна на понудата, кога заради затворањето на Кина заради корона вирусот беше пореметено и прекинато снабдувањето со делови со оглед дека сите големи светски автомобилски компании имаат синџири на снабдување кои се многу зависни од Кина. Најостриот пад се … Продолжи со читање Кои се најголемите извозници од автомобилската индустрија во Македонија?