среда, април 21, 2021

“Дреклсмајер” отвoра нова фабрика во Куманово и нова производна линија во...

Германската компанија „Дрекселмајер“ денеска потпиша Договор за државна помош со Владата во вредност од 16 милиони евра со кој е предвидено изградба на нова...

Светската потрошувачка на вино на најниско ниво од 2002 година

Светската потрошувачка на вино во 2020 година падна за 3% проценти во споредба со 2019 година и е на најниско ниво од 2002 година,...

Компаниите од регионот бараат да бидат изземени од заштитните мерки за...

Форум за инвестиции во шест комори на Западен Балкан (WB6 CIF) Инвестицискиот форум на шесте комори од Западен Балкан организираше онлајн консултативна средба помеѓу претставници...

Сите мерки од шестиот пакет за економска поддршка: 17,8 милиони евра...

Шестиот пакет на мерки, усвоен на вчерашната владина седница, опфаќа седум мерки со кои се таргетирани најпогодените сектори од корона кризата, со вредност од...

Народната банка го олесни вложувањето во хартии од вредност во странство

Советот на Народната банка одржа редовна седница на која беше усвоена Одлуката за изменување и дополнување на Одлуката за начинот и условите под кои...

Фирмите ќе можат да аплицираат за Ковид 4 бескаматната линија, достапни...

Фирмите наскоро ќе може да аплицираат за Ковид 4 бескаматната линија преку Развојната банка, дел од Петтиот пакет мерки, најави денеска министерот за финансии...

Извозот на сладолед од Македонија лани зголемен за 70%

Минатата година од Македонија е извезен сладолед во вредност од 11 милиони евра, што е раст за околу 70% во споредба со извозот на...

Побарувачката за челик ќе се зголеми за 5,8% оваа година

Глобалната побарувачка на челик ќе се зголеми за 5,8% оваа година, како што економиите се опоравуваат од пандемијата Ковид 19, но растот ќе се...

НАЈНОВИ

НАЈЧИТАНИ

error: Content is protected !!