четврток, јануари 28, 2021

Извозот на македонски зеленчук и овошје со раст и во време...

И покрај пандемијата со Ковид 19 и затворањето на границите што го отежна тргувањето преку граници, извозот на зеленчук и овошје од земјава минатата...

Е-трговците ќе може да аплицираат за новиот беџ за верификуван е-трговец

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија воведува „Беџ за верификуван е-трговец”, кој ќе овозможи јасна дистинкција на онлајн продавниците кои се регистрирани субјекти и ги...

Меѓународниот бизнис во 2021 година: Последици од Ковид-19 и алтернативни пристапи...

Меѓународниот бизнис беше можеби најтешко погоден од пандемијата со Ковид 19. Меѓународни менаџери за продажба и менаџери за извоз се соочија со многу проблеми...

Топ 15 најголеми извозни пазари за македонските преработки од овошје и...

И покрај сложените услови за работа кои ги предизвика пандемијата на Ковид 19, извозот на преработки од овошје и зеленчук бележи зголемување во првите...

OECD: Затворањата во економиите и социјалното дистанцирање ќе останат и во...

Повеќе затворања (lockdowns) и социјално дистанцирање - дури и покрај планот за глобален пристап до вакцинирање. Ова е отрезнувачка прогноза за 2021 година од Лоренс...

Извозот станува дигитален. Како владите можат да помогнат?

Прекуграничната е-трговија забележа бум за време на пандемијата Ковид-19. Владите треба да го искористат ова за да го поддржат пост-пандемиското економско закрепнување. Пазарот за електронска...

Тајните зад успешната извозна винска приказна на Нов Зеланд

Пред десет години одгледувачите на грозје во Нов Зеланд си поставија амбициозна цел двојно да го зголемат извозот на вино од тогашните 1,04 милијарди...

Цените на храната во 2020 година достигнаа тригодишен максимум

Светските цени на храната се зголемија седми месец по ред во декември, предводени од растот на цените кај млечните производи и растителни масла, објави...

НАЈНОВИ

НАЈЧИТАНИ

error: Content is protected !!