Витаминка со раст на продажбите и нето добивката во првата половина годинава

Прехранбената компанија Витаминка објави дека во првите шест месеци годинава работела со вкупни приходи од продажба од 18,9 милиони евра, кои се поголеми за 4% во споредба со истиот период лани.

Неревидираните финансиски извештаи објавени на Македонскаа берза покажуваат дека приходите од продажба на домашниот пазар, кои учествуваат со 62% во вкупните продажби, во првата половина годинава се зголемени за 10% и изнесуваат 11,7 милиони евра.

Извозот на странски пазари на Витаминка во првите шест месеци изнесува 7,1 милиони евра и е намале за 4%.

 Нето добивката на Витаминка во првите шест месеци е зголемена за 25% и изнесува 154 илјади евра.

Од Витаминка информираат дека во првите шест месеци годинава инвестирале 866 илјади евра.