сабота, јули 11, 2020

КОМПАНИИ

Макпрогрес со инвестиција во време на криза: Нова линија за...

Најголемиот извозник од прехранбената индустрија, Макпрогрес од Виница информира за нова инвестиција и проширување на продуктното портфолио со линија за производство на барови. Технологијата е...

Македонско-холандската Глас Флекс ќе произведува стакло за извоз во ТИРЗ Тетово

Во Технолошко-индустриската развојна зона во Тетово денеска почна со работа македонско-холандската фабрика за стакло “Глас Флекс”. Станува збор за производствен капацитет во кој ќе...

Макпрогрес развива регионална академија и центар за иновации со поддршка на...

Компанијата Макпрогрес Виница, која оваа година прославува 30 години од постоењето, како лидер во индустријата за кондиторски производи, својата работа ја базира на постојана...

Петрушев: Компаниите од прехранбената индустрија се соочуваат со последиците од Ковид...

"Во прехранбената индустрија најголем удар трпат компаниите кои произведуваат кондиторски производи и алкохолни пијалаци, а тоа продолжува и понатаму и покрај отворањето на каналот...

Компанијата „Дени Интернационал“ гради нов логистички центар вреден 4,5 милиони евра

Компанијата „Дени Интернационал“ ја започна изградбата на нов модерен логистички центар во близина на Скопје, во економската зона Илинден. Станува збор за инвестиција од...

Почна програмата на ЕБОР за бесплатни онлајн обуки за мали бизниси

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) почна програма за бесплатно онлајн учење и советување за микро, малите и средните компании кои се соочуваат...

Германскиот амбасадор во посета на „Костал Македонија” во Охрид: Неопходна е...

Вршителот на должноста Aмбасадор на Сојузна Република Германија Ото Граф денеска беше во посета на фабриката „Костал Македонија”, една од позначајните германски инвестиции од...

Нова опрема за лабараторија за испитување на печки на палети во...

големување на конкурентните предности на компаниите пред се зависи од нивните технолошки капацитети, воведување на нови одржливи технологии и процеси кои ке обезбедат производство...

НАЈНОВИ

НАЈЧИТАНИ

error: Content is protected !!