вторник, декември 1, 2020

ТРАНСПОРТ & ЛОГИСТИКА

Скопје и Киев за првпат ќе бидат поврзани со директна авионска...

Од 9 декември (недела) започнува за функционира новата редовна авиолинија на релацијата Скопје-Киев. Новите летови, што се воспоствуваат за првпат меѓу Украина и Македонија, ќе...

Технотранс -10 години сигурен партнер за сите транспортни и логистички предизвици

За секоја компанија која на било каков начин е вклучена во меѓународната трговија од големо значење за успешно работење е да има доверлив, лојален...

Кинескиот Cosco ќе инвестира 90 милиони евра во грчкото пристаниште Пиреa

Кинеската компанија Cosco Shipping најави нови инвестиции во вредност од 90 милиони евра во пристаништето Пиреа, со цел проширување на капацитетот на контејнерот во...

Трговијата во регионот мора да се олесни, на границите во Западен...

Заменикот на Претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи, на покана на...

Словенечки железници заедно со чешки EP Holding сакаат да бидат лидери...

На предлог на раководството, Надзорниот одбор на Словенске Железници (СЖ) даде согласнос за стратешкото партнерство во областа на товарниот транспорт и логистика со чешката...

Турција ќе формира логистички центри за поддршка на извозот во стратешки...

Земјата има за цел да ги испорача турските производи на глобалните пазари на најбрз, најефикасен начин, рече министерот за трговија Турција планира да формира логистички...

Европските пари за инфраструктура ја претвораат Риека во порта на Централна...

До крајот на годината треба да заврши проектот вреден 35 милиони евра за изградба на нов терминал за интермодални контејнери на терминалот Јадранска врата,...

Приватизацијата ќе стави крај на државниот монопол и неефикасното работење во...

Ќе се бараат модели за јавно-приватно партнерство или приватизација на компаниите во кои државата има учество или пак се во нејзина сопственост, меѓу нив...

НАЈНОВИ

НАЈЧИТАНИ

error: Content is protected !!