САД се најголем извозник на земјоделски производи во светот, но која нација ги следи на второ место?
Благодарение на децении иновации и напорна работа, тоа е Холандија! Земјоделство без непотребен отпад, токсини и со свесно очекување на промените на нашата планета, Холанѓаните прават земјоделство во 2019 година да изгледа како земјоделство во 3019 година.

Холандското земјоделство е главен играч на глобално ниво и во моментов е втор најголем извозник на земјоделски производи по САД. Како толку мала земја завршила толку високо кога станува збор за извоз на храна?

Видеото ги објаснува причините за успехот на Холандија во извозот на земјоделски производи.