Мукаетов: Пандемијата ни даде шанса да поминуваме повеќе време со семејството, но и за промени во бизнисот

Првиот човек на „Алкалоид“, Живко Мукаетов за Рес публика вели дека пандемијата го промени односот кон семејството на подобро.

На луѓето им даде време повеќе за разговор и да се грижат едни за други. За бизнисите, пак, вели дека ги натера да се прилагодуваат, особено кон неизбежната дигитализација.