Општина Велес набави две електрични возила произведени од БРАКО за одржување хигиена на градските улици.

Стручните лица од нашата фабрика ги предадоа возилата и извршија обука на лицата кои ги презедоа и ќе работат со нив.

“Горди сме нашата компанија имаше најдобра понуда и по квалитет и по цена и што брендот на БРАКО, Грин Машинс, ќе придонесува за почист Велес. Возилата кои ги произведуваме се со највисок квалитет, најповолна цена, и со најбрз обезбеден сервис и делови”, велат од Брако.

Електричниот модел од серијата 400 е целосно развиен од тимот на инженери во БРАКО,  а во него е вграден најмодерниот систем кој максимално ги намалува штетни честички и прашина при чистење на коловозите и пешачките патеки.

Овој модел на возило БРАКО го продава во над 50 земји од светот.